Levensverhaal Edelmira

Mijn naam is Edelmira, ik ben 22 jaar en heb een zoon van 7 jaar en eentje van 5 jaar.

Ik heb mijn ouders nooit gekend. Ik ben in een weeshuis opgegroeid, dat geleid werd door nonnen. De nonnen mishandelden ons en we kregen regelmatig geen eten. Maar het is heel mooi dat ik daar drie vriendinnen heb leren kennen, die als zusjes voor me zijn. Zij betekenen alles voor mij! In de maand juni is een van hen overleden en dat was erg moeilijk voor mij. Ik mis haar enorm, want ze voelde echt als mijn zus.

Toen ik 15 jaar was werd ik naar Ayacucho gestuurd, waar ik bij een vreemde familie moest gaan wonen. Maar omdat ik ook daar mishandeld werd ben ik gevlucht. Ik ging werken bij een oude dame en moest haar was doen en haar verzorgen. Zo heb ik de vader van mijn zonen leren kennen. We werden verliefd op elkaar en gingen samenwonen, maar al snel nadat we samenwoonden veranderde alles. Hij werd agressief, dronk en sloeg me. Maar het ergst van alles was dat hij ook onze kinderen mishandelde. Daarom besloot ik bij hem weg te gaan, ondanks dat hij me in het begin bedreigde.

Ik had niemand die op mijn kinderen kon passen. Er waren dagen dat ik hen opgesloten achterliet in de kamer die ik huur. Maar nu kan ik hen gelukkig naar ONG Mama Alice brengen om hun huiswerk te maken.

Zelf droomde ik er altijd van om coupeuse te worden. Daarom schreef ik me in bij een opleidingsinstituut, maar de studie was erg duur en dat kon ik niet betalen. Wat geweldig dat ONG Mama Alice en Kinderen van de Zon bestaan en dat deze Peruaanse stichting ons, dankzij de steun van donateurs, de kans biedt om te studeren! Deze kans laat ik voor geen goud lopen!

Voor mij is deze naaiopleiding de kans van mijn leven. Als ik zie wat voor mooie dingen we hier leren maken geniet ik elke dag meer van de opleiding. We hebben allemaal onze eigen schort genaaid en ze zien er prachtig uit. Deze opleiding zorgt ervoor dat ik in de toekomst onafhankelijk ben en voor mijn eigen kinderen kan zorgen. Nooit wil ik nog financieel afhankelijk zijn van een man! Wie had dit ooit durven dromen dat ik, een meisje uit een weeshuis, eens in haar eigen levensonderhoud zal kunnen voorzien! Ik geniet van deze mogelijkheid en in mijn toekomstdromen zie ik mijn kinderen studeren en heb ik zelf werk in een naaiatelier. Mooier kan het niet en ik zie het nieuwe jaar vol vertrouwen tegemoet!

Feliz Navidad y Próspero Año Nuevo,
Edelmira

Terug naar Nieuws

Edelmira