Activiteiten Peru

Wij steunen organisaties die zich inzetten voor kansarme kinderen in Peru.
Met het ondersteunen van de activiteiten van organisaties bieden wij de kansarme kinderen veiligheid, geborgenheid en een kans op een betere toekomst.

Vanaf 2015 werken wij in de steden Ayacucho en Arequipa.

Activiteiten Peru - Ayacucho

Ayacucho

In de stad Ayacucho werken wij samen met ONG Mama Alice Peru. Mama Alice geeft kansarme kinderen een beter leven en is in 2004 opgericht door Fréderique Kallen. Zowel ONG Mama Alice als Kinderen van de Zon weten dat het geen gemakkelijke weg is die we kiezen, zeker niet in deze economisch zware tijden.

Lees meer
Activiteiten Peru - Arequipa

Arequipa

In de stad Arequipa werken we samen met Flor Esteban Ninantay. Tijdens ons werk met kansarme kinderen in Peru hebben wij ervaren dat organisaties vaak zelf geen ervaring hebben in het geven van voorlichting en workshops aan de kinderen.

Lees meer
Activiteiten Peru - Cusco

Cusco

Vanaf 2001 tot en met 2014 hebben we samengewerkt met het opvanghuis voor kansarme kinderen Inti Huahuacuna in Cusco. 'Inti Huahuacuna' betekent 'Kinderen van de Zon'. Dankzij vele trouwe donateurs hebben wij 14 jaar de zon kunnen laten schijnen voor deze kinderen.

Lees meer
Activiteiten Peru - Context

Context

Rond veel steden in Peru ontstonden de afgelopen decennia een grote gordel buitenwijken, bevolkt door immigranten van 1e en 2e generatie, afkomstig uit het omliggende platteland. Het gaat meestal om vluchtelingen van de burgeroorlog tussen de guerrilla en het officiële leger.

Lees meer